Träna för en välfungerande kropp

Att träna är viktigt för att hålla kroppen i trim. För att få bäst effekt av träningen är det viktigt att variera den. Att träna både kondition och styrka är grundläggande för att få en stark och välmående kropp. Om du vill träna styrka och komma i bra form är kettlebells det ultimata redskapet. Med kettlebells kan du få till intensiva och explosiva träningspass. Du kan använda kettlebells för att träna styrka, kondition och flexibilitet. Det finns många fördelar med att använda kettlebells. De är väldigt effektiva för att bygga muskelstyrka och få en bättre uthållighet. Det finns många kettlebellövningar som är enkla att lära dig och genomföra. Formen på en kettlebell gör att viktpunkten inte är centrerad, vilket gör att rörelserna som utförs måste anpassas och många av rörelserna som utförs kan efterlikna rörelsemönster som görs i vardagen. Det viktiga med en kettlebell är inte hur tung den är utan vad du gör för övningar med den. Du kan i stort sett träna hela kroppen med kettlebells och några grundövningar som knäböj, sving, press och rodd. Att köpa en eller flera kettlebells att ha hemma är perfekt om du ofta inte hinner till gymmet.

Förebygg skador med styrketräning

Många har idag stillasittande arbeten framför en datorskärm. För att klara av alla fysiska utmaningar i vardagen behöver du röra på kroppen. Ju äldre du blir desto svårare kommer det att bli med dessa vardagsutmaningar. Styrketräning har en avgörande roll för att kunna upprätthålla kroppsliga funktioner för att klara av vardagen på ett bra sätt. När du styrketränar kan du även förebygga belastningsskador.

Träna med bra teknik

När du styrketränar blir du starkare och kan hålla musklerna i trim. Styrketräning är ett bra sätt att motverka kroppens förfall som kommer med åldern. En kropp som du använder till fysiska aktiviteter har lättare att slappna av, vilket kan ge dig en bättre sömn. När du ska börja styrketräna är det en fördel att ha en genomtänkt plan. Börja lugnt och sätt upp rimliga mål. Nyckeln till framgång när det kommer till styrketräning ligger i detaljerna. Att ha en bra teknik är viktigt för att du inte ska skada dig och för att du ska få det resultat du är ute efter. När du tränar med bra teknik kommer du att jobba med de rätta musklerna. Det är bra att vara medveten om vilka muskler som jobbar i varje övning som du utför. Om du inte har koll på tekniken kan det vara en god idé att ta hjälp av en fackperson.