Sälj din personbil och köp en husbil

Man lever som bekant endast en gång. Samtidigt måste vi förtjäna vårt dagliga levebröd. De flesta av oss kan därför inte ge upp allt och bege oss iväg för att resa jorden runt eller något liknande. Vi får i stället försöka att förgylla vår vardag med små äventyr och ta tillfället i akt för större äventyr när vi har längre ledigheter.

Ett sätt att få en lite äventyrligare vardag är att byta ut den tråkiga personbilen mot en husbil. En husbil ger oss möjlighet att, i princip när som helst, ge oss iväg och uppleva ett mikroäventyr. Det kan vara allt från att sova intill en stilla sjö mitt i veckan, till att under semesterveckorna köra runt i de franska alperna. En husbil gör det helt enkelt möjligt att leva ett lite äventyrligare liv.

Sälja sin personbil

Att sälja sin bil kan vara förenat med viss vånda, särskilt om man inte är särskilt bilintresserad. De flesta av oss faller sannolikt under den kategorin. Vi vet oftast vad det är för märke på bilen som vi äger och vad vi en gång har betalat för den. Men vi har egentligen inte någon som helst aning om vad den är värd idag.

Att surfa runt på Blocket och jämföra priser ger inte heller någon större vägledning. Ofta kan det skilja upp till 50 000 kronor för bilar av samma modell och för den som inte är bilkunnig är det svårt att förstå varför. Den bästa lösningen är därför att anlita ett värderingsföretag som kan värdera den bil som man ska sälja. Då kan man vara säker på att få ett korrekt värde. Därefter är det möjligt att börja drömma om vilken husbil som man ska köpa för pengarna från försäljningen.

Köpa husbil

När man ska köpa en husbil bör man ta god tid på sig. Det finns ett stort utbud och det är stora skillnader mellan olika märken och modeller. Avgörande för vilken typ av husbil som man ska välja är hur man avser att använda sig av den.

Avser man att endast göra kortare utflykter i närheten av sin bostad, kan det vara tillräckligt med en gammal VW-buss från 70-talet. Har man å andra sidan för avsikt att köra längre sträckor i södra Europa under sommaren bör man välja en större och betydligt mer driftsäker husbil. Det gäller därför att göra sitt val i lugn och ro, och avvakta till dess att rätt tillfälle dyker upp. Gör man så, har man goda möjligheter att få den perfekta husbilen till ett bra pris.