Så får du ett vitare och fräschare leende

Det finns flera orsaker till varför tänderna kan bli missfärgade. Det kan handla om att man har genetiskt gulare tänder, att man röker eller snusar, eller att man dricker mycket te, kaffe eller äter mat som har en tendens att missfärga. Även vid dålig tandhygien kan plack få fäste och skapa gula och tråkiga skiftningar, men det finns knep att ta till för den som drömmer om ett vitare och fräschare leende.

 

Vita tänder är förknippade med en god munhygien och skönhet och därför faller det sig naturligt för många att vilja ha just det. Idag finns det många tandblekningsmetoder som du kan använda dig av i det egna hemmet, t.ex. tandblekningskit, tandkrämer med en blekande effekt eller olika huskurer. I vissa fall kan det dock vara bäst att vända sig till en salong eller en professionell tandläkare för att bli av med missfärgningarna. Resultatet blir betydligt bättre och du behöver inte oroa dig för starka eller frätande kemikalier.

Metoder hos tandläkare

En tandläkare kan hjälpa dig på många olika sätt att få finare och vitare tänder. Här kan man t.ex. använda sig av en kemisk tandblekning där man använder sig av tandskenor och en blekande gelé. Metoden är smärtfri, men mycket kostsam, och därför väljer många att testa hemmablekningskit som ett första steg. Skulle det vara så att dina tänder är mycket grovt missfärgade eller är skadade kan en tandläkare också hjälpa dig med hållbara och fina tandkronor som ser naturliga ut och passar dig.

Huskurer för vita tänder

Huskurer för vita tänder är nog det som många är mest intresserade av att testa först. Det är billigare, mer naturligt och sliter inte på tänderna på samma sätt. Det finns mängder med olika huskurer som du kan använda dig av för ett friskare och vitare leende. Ett riktigt bra alternativ är att testa på att borsta tänderna med kokosolja. Kokosolja är antibakteriellt och hjälper dig att bli av med plack och missfärgningar, samtidigt som det mjukgör och vårdar ditt tandkött.

Det har även blivit mycket populärt med aktivt kol i form av pulver. Du använder dig av en torr tandborste och borstar runt pulvret på tänderna. Den milt slipande effekten ser till att ta bort missfärgningar på ett effektivt sätt. Kom ihåg att inte använda dig av det för ofta, eftersom det kan skada emaljen.