Träna hemma

Om du känner att gym inte är något för dig eller helt enkelt vill undvika att vistas på gym så länge som pandemin pågår är hemmaträning ett bra alternativ. Det finns många olika sätt att träna hemma och i det här inlägget får du några tips på träning du kan utföra på hemmaplan.

Kläder

Men innan du kan sätta igång med ditt träningspass är det bra om du har rätt kläder. Träningskläder finns för att de är bättre anpassade för rörelse och värme. Det finns en hel del olika träningskläder att välja bland. Till exempel tights och tränings-bh. Det är också viktigt att du har rätt skor när du tränar eftersom du annars riskerar att belasta dina fötter fel. En annan sak du kan använda när du tränar är en waist trainer, vilken är en sorts träningskorsett.

Övningar

Det finns en hel del olika övningar du kan göra hemma för att få en bra träning. Det enda du behöver är en yta att träna på. På internet finns det många olika förslag på övningar du kan göra hemma som tränar olika delar av kroppen. Till exempel squats, armhävningar, burpees och situps. När du vet vilka övningar du tycker om kan du sätta ihop ditt eget träningsschema med dina favoritövningar. Om du har en PT kan du fråga honom eller henne om råd om vilka övningar du skulle kunna göra på hemmaplan.

En annan sak som kan vara värd att kolla in är videoplattformen Youtube. På Youtube finns det en hel del träningspass och danspass du kan göra när du vill. Då får du se när en instruktör utför övningar och det blir lite som att ni gör dem tillsammans. Det finns allt ifrån hårda träningspass till roliga danspass till yogapass och olika avslappningsövningar.

Utrustning

Om du bor lite större kan du inreda ett rum, eller delar av ett rum till ett hemmagym. Du kanske inte får plats med den sortens utrustning du använder dig av på gymmet. Men många får plats med ett löpband, en motionscykel eller en crosstrainer. Du kan även köpa hem några vikter du kan använda för att träna upp din styrka på hemmaplan. En del använder sig av olika vikter när de gör övningar, vilket gör det tyngre för dig när du tränar men ger ett ännu bättre resultat. Om du utför yoga finns det bland annat yogamattor du kan köpa för att kunna utöva yoga på hemmaplan.

Utomhus

Förutom att du kan träna inomhus kan du också träna utomhus. På många orter finns det utegym som du kan spana in. Naturen är fylld av stigar och spår där du kan springa eller gå för att få en bra motion. Om du vill kan du även utföra olika träningsövningar utomhus.