Råd och tips för en säker bröstoperation

Planerar du att göra en bröstoperation men oroar dig lite för hur det kommer att kännas efteråt? Här berättar vi om vad du ska tänka på när du ska operera brösten och om hur rehabiliteringen efter operationen ser ut.

Besök en seriös klinik

Det finns många anledningar till varför man väljer att operera brösten. Kanske har man länge lidit av att ha en mycket liten byst, eller så vill man reducera en byst som är för stor. Under livets gång händer också mycket med brösten. Amning kan till exempel lämna brösten slappa och hängiga.

Oavsett vilken din anledning till operation är bör du alltid se till att gå till en seriös klinik. Hos Akademikliniken är man experter på bröstoperation och har utfört sådana i många år. Det betyder att du som patient kan känna dig trygg där. Att försöka att spara pengar genom att anlita en mindre seriös klinik är ofta en dålig idé. Faktum är att många människor har fått sina liv förstörda av dåligt utförda bröstoperationer på oseriösa kliniker. Nu ställs dock högre krav på dem som utför skönhetsoperationer av olika slag.

Kom också ihåg att det är viktigt att du gör operationen för din egen skull på en klinik som känns trygg för dig. Idag gör många influencers reklam för ingrepp, men det är viktigt att inte bara gå på deras råd utan att även konsultera med en bra läkare. Endast en sådan kan säga vilken typ av ingrepp som kommer att passa för dig.

Vad händer efter operationen?

När du har opererat dina bröst är det viktigt att du rehabiliteras på ett bra sätt. Även då är det viktigt att ha en bra klinik i ryggen som kan hjälpa till med en rehabiliteringsplan. Ofta får du ett rörelseprogram efter din operation som är speciellt anpassat efter dina behov. Det är mycket viktigt att följa din läkares rekommendationer för att inte försämra läkningen. Eftersom rehabiliteringen efter olika typer av ingrepp ser ut på olika sätt går det inte att säga exakt hur du ska agera efter din bröstoperation. Viktigt är dock att du undviker att lyfta vikter en tid efter operationen. Skulle du strunta i dessa rekommendationer kan du äventyra ditt resultat.