Den vardagliga hygien är viktig för hälsan

Det har inte alltid varit en självklarhet genom tiderna att kunna hålla sig ren och fräsch. Förr i tiden fanns sällan rinnande vatten ur en kran i ett badrum. I generationer före vår tid fick det hämtas vatten i en sjö eller liknande och sedan med vedeldning få vattnet varmt. Det var många människor som blev rejält sjuka på grund av virussjukdomar som spreds som en löpeld på grund av bristen på hygien.

Idag är det tack och lov helt annorlunda. Vi vet vikten av att hålla oss rena och det finns gott om produkter. När det kommer till att transpirera mindre under armarna, prova gärna Dolce Gabbana deo som är ett mycket fint och erkänt varumärke. Det är en god idé att ladda upp rejält inför kommande semesterperiod. När vi har det varmt så svettas vi mer och kan behöva skölja av oss under armarna flera gånger under dagen, samt rulla på lite ny deo för att känna oss fräscha. Det är också att visa hänsyn till sina medmänniskor att vara noga med sin hygien. Hela människan, både fysiskt och mentalt, mår bättre när en god hygien hör till vardagen.

Handhygien är oerhört viktigt. En mild rengörande tvål behöver användas och därefter möjligen en fuktgivande handkräm som gör huden än mjukare. Finns det ingen tvål att tillgå vid handtvätt så ta varmt vatten och skölj händerna ordentligt. På offentliga platser finns det ofta fläktar att torka händerna under. De bör dock undvikas då det finns en hel del bakterier som blåser ut från dem. Lufttorka hellre och öppna dörrhandtagen med nederdelen av armen.

Att använda sig av bra produkter till den dagliga hygienen lönar sig alltid i längden. Hit räknas schampo, duschkräm, bodylotion, deo, rakvatten eller parfym. När det kommer till schampo så innehåller ett bra varumärke betydligt mindre vatten. Det gör att det räcker betydligt längre och risken för klåda och eventuellt eksem i hårbotten undviks. Det är precis likadant med duschkrämer. Bodylotions använder de allra flesta i dag och det är en stor fördel om man väljer samma serie som duschkräm och deo. Då blir det en enhetlig doft som harmonierar med varandra.

Nuförtiden håller vi oss friskare tack vare en god vardaglig hygien.